ליווי רוחני לבני הגיל השלישי והרביעי

בחברות מאוד מסורתיות, יש פונקציה חברתית ברורה של מי שמעניק ליווי רוחני. רב, כומר, שאמאן, הם אלה אשר מעניקים לבני קהילתם את הליווי בנקודות שונות בחיים. התובנה שגם בחברה פתוחה וחילונית יש לכך הרבה מאוד חשיבות, החלה להיחקר ברצינות בעשורים האחרונים. 

אנשי רפואה מצד אחד ובריאות הנפש מצד שני סבורים כי לבני הגיל השלישי והרביעי יש הרבה מה להפיק מליווי שכזה. ורק כדי שיהיה ברור – בתהליך אפשרי אך לא חובה, לעשות שימוש בתכנים מעולם המסורת או הדת. התהליך, רובו ככולו, צריך להיות מותאם באופן מובהק למטופל, לשפה שבה הוא מדבר, לרקע החברתי שממנו הוא צמח וכמובן, בהתאם לאותם קשיים מובנים, שצצים ועולים כאשר הגוף כבר מתחיל לבגוד. 

כאשר הבריאות רחוקה מלהיות איתנה וכאשר קל להביט אל המציאות בצורה מאוד כואבת ונטולת תקווה. ליווי רוחני – יכול להעניק תקווה, נחמה, מגע אנושי ורגשי, מעצים ומכיל. 

ליווי רוחני בגלל הבדידות

בחברות מסורתיות, לקשישים או לזקנים היה שמור מעמד חברתי מאוד בכיר, הם היו השופטים והרועים הרוחניים, הם היו האנשים שאליהם מגיעים לקבלת עצה או מילה טובה. בעידן המודרני, כאשר האוכלוסייה כולה הולכת ומתבגרת, הצעירים כבר לא נושאים עיניים אל הדור המבוגר בחיפוש אחר תבונה. על רקע הדברים הללו, רבים מבני גיל הזהב מרגישים סוג של בדידות וחוסר תכלית. זו רק הולכת וגדלה כאשר בן או בת הזוג הולכים לעולמם, כאשר חברים ומכירים נפטרים, כאשר נאלצים לעבור לבית אבות או לדיור המוגן, או כאשר לפעמים אפילו בני משפחה קרובים אינם נמצאים קרוב, בכדי לסייע באופן יום יומי והדוק. 

עבור הסובלים מתחושה של בדידות, לליווי הרוחני שפע של כלים כאשר אחד החשובים שבהם הוא פשוט – מגע אישי ואנושי. יש מלווים רוחניים שיודעים מתי לומר מילה טובה, מתי לחייך, מתי לחבק בחיבה, הכל כמובן בהתאם למסורת התרבותית שלאורה גדל המטופל. 

ליווי רוחני למציאת תכלית לקיום

בני הגיל השלישי והרביעי מתמודדים לא מעט עם תחושה של חוסר תכלית, חוסר סיבה לקום בבוקר. לא קל לאחר עשרות שנים של עבודה, גידול משפחה, תעסוקה ותחושה של מטרה, לעבור לשלב מאוד שונה בחיים. שלב שבו, פתאום מרגישים שאין מי שצריך את הידע, הכישורים או היכולות שנאספו לאורך השנים. ליווי רוחני מסוגל להציע הרבה מאוד תובנות וכלים רגשיים שעוזרים להתגבר על הפער, איך למצוא תכלית חדשה, איך להרגיש מסופקים, גם כאשר אין תפקודים חברתיים או ציבוריים שממלאים בתוכן. 

למצוא את החוזק בזיכרונות מספקים וטובים

אפשר לומר כי בגיל השלישי לא חסרים מצוקות גופניות. כאבים צצים ועולים, מדדים רפואיים הולכים ונעשים פחות טובים, החושים כבר לא מחודדים ולא ניתן לצפות שהגוף יהיה בריא וחזק כמו פעם. לפעמים גם מגיעות מחלות קשות. מחלות שברור כי במוקדם או במאוחר לא ניתן יהיה להתגבר עליהן. 

גם לכך, יש לליווי רוחני מה להציע – לא תרופות, משככי כאבים או טיפול סיעודי, אלא מציאת החוזק למשל מתוך זיכרונות טובים, שימוש בדמיון מודרך, תמונות, סיפורים. את הדברים הטובים ביותר בחיים, הדברים שאנו יכולים לזכור לבדינו או בעזרת עזרים שונים, אפשר לרתום כדי להפוך את ההווה ואפילו את העתיד, לכאלה שראוי לחיותם. גם שימוש בספרי מוסר וידע, יצירות אמנות, פתגמים, יכול מאוד לסייע. 

הקשבה, הכלה והדרכה

ליווי רוחני, בפרט לגיל השלישי, הולך ומתפתח. בדומה להתפתחות פרופסיות טיפול וסיעוד, מכירים בארגון הבריאות העולמי בחשיבות הליווי הרוחני לקשישים. גם בארץ ניתן למצוא הכשרות מקצועיות בתחום זה. הכשרות אשר מחדדות יכולות כמו הקשבה, הכלה, הדרכה. רתימת תובנות רוחניות, נפשיות ואחרות, בכדי להעצים, לחזק ולהעניק הרבה כוח, בגילאים מבוגרים.  

עוד על ליווי רוחני לבני גיל הזהב לחצו או חייגו 072-3957577

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-7715443

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר